2 Aralık 2023 Cumartesi

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak (boyutuna göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 limonun suyu
  • Bir tutam maydanoz yaprağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı buz gibi su

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutları akşamdan ıslatalım ve ertesi gün düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlayalım. (nohutunuzun cinsine göre az ya da çok pişebilir, kontrollü haşlayınız. Benim nohutlarım 40 dkda ezilmeden ve diri kalmadan tam piştiler. ).
  • Haşladığımız nohuttan 2,5 su bardağı kadar ayırıp kabuklarını soyalım.
  • Kabuklarını soyduğumuz nohutlara su ve limon suyu hariçinde diğer tüm malzemeleri ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana dek blend edelim.
  • Bu aşamada ister el blenderıyla ister robotta yapabilirsiniz, ben el blenderı kullandım.
  • Başlarda katı ve zorlayıcı bir kıvam gibi olsa da devam ettikçe kıvamı açılıyor.
  • Limon suyunu da tadına bakarak ekleyip lezzetini ayarlayabilirsiniz.
  • Kıvamını biraz daha açmak için buzlukta beklettiğimiz sudan kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Dilediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alıp zeytinyağı ve ayırdığınız nohutlarla süsleme yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder