Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak (boyutuna göre artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 limonun suyu
- Bir tutam maydanoz yaprağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Yarım su bardağı buz gibi su
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutları akşamdan ıslatalım ve ertesi gün düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlayalım. (nohutunuzun cinsine göre az ya da çok pişebilir, kontrollü haşlayınız. Benim nohutlarım 40 dkda ezilmeden ve diri kalmadan tam piştiler. ).
- Haşladığımız nohuttan 2,5 su bardağı kadar ayırıp kabuklarını soyalım.
- Kabuklarını soyduğumuz nohutlara su ve limon suyu hariçinde diğer tüm malzemeleri ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana dek blend edelim.
- Bu aşamada ister el blenderıyla ister robotta yapabilirsiniz, ben el blenderı kullandım.
- Başlarda katı ve zorlayıcı bir kıvam gibi olsa da devam ettikçe kıvamı açılıyor.
- Limon suyunu da tadına bakarak ekleyip lezzetini ayarlayabilirsiniz.
- Kıvamını biraz daha açmak için buzlukta beklettiğimiz sudan kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Dilediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alıp zeytinyağı ve ayırdığınız nohutlarla süsleme yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder