Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı su
Diğer malzemeler;
- 5 adet lavaş
- 3 adet kırmızı piyazlık doğranmış soğan
- 3 adet domates küçük küçük doğranmış
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
- Pişen etimize tereyağ, zeytinyağ ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı su ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz .
- Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz .
- Daha sonra arasına tavuk eti ,domates ,soğan ,maydanoz koyup dürüm şeklinde katlıyoruz.
- Dilimleyip servis tabağına alıyoruz .
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapıyoruz ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder