2 Aralık 2023 Cumartesi

Yoğurtlu Tantuni Tarifi

 

Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Diğer malzemeler;

  • 5 adet lavaş
  • 3 adet kırmızı piyazlık doğranmış soğan
  • 3 adet domates küçük küçük doğranmış
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz .
  • Daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
  • Pişen etimize tereyağ, zeytinyağ ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz .
  • Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz .
  • Daha sonra arasına tavuk eti ,domates ,soğan ,maydanoz koyup dürüm şeklinde katlıyoruz.
  • Dilimleyip servis tabağına alıyoruz .
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapıyoruz ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder