Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 g köftelik kıyma (az yağlı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfteleri bulamak için;

  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • 2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı)

    Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı ikiye bölün.
  • Yanmaz tavanıza kıymayı alın ve suyunu çekene kadar kavurun soğanlarınızı ve yağı ekleyin soğanlar pişene kadar kavurun sonrasında kıymayı soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan pirinçinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
  • Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinçi alın.
  • Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
  • Köfte harcını yoğurun.
  • En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
  • Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın.
  • Köftelere iri oval şeklini verin.
  • Köfteleri, önce galeta ununa bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya….
  • Kızgın yağda kızartın.

Yorumlar