Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 600 g köftelik kıyma (az yağlı)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
Kızartmak için;
- 2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı)
Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı ikiye bölün.
- Yanmaz tavanıza kıymayı alın ve suyunu çekene kadar kavurun soğanlarınızı ve yağı ekleyin soğanlar pişene kadar kavurun sonrasında kıymayı soğumaya bırakın.
- Diğer yandan pirinçinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
- Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinçi alın.
- Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
- Köfte harcını yoğurun.
- En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
- Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın.
- Köftelere iri oval şeklini verin.
- Köfteleri, önce galeta ununa bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya….
- Kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder