Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi

 

Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (400 ml)
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kuru yemişler için)
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı çiğ badem
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi

    Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Öncelikle sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, salça, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu karıştıralım.
  • Butların üzerine fırça yardımı ile sostan sürelim.
  • Airfryer pişirme kağıdını hazneye yerleştirelim. Tavukları da hazneye yerleştirerek 140 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pilav için tencereye aldığımız tereyağı ve sıvı yağda, rendelediğimiz havuç ile doğradığımız soğanı soteleyelim.
  • Üzerine tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkadığımız pirinci ekleyerek kavuralım.
  • Tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Üzerine kuru yemişlerimizi ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • Yuvarlak bir borcam veya kalıbın tabanına önce kavurduğumuz kuru yemişleri ardından pilavı koyarak düzeltelim.
  • Kuru yemişli pilavı bir servis tabağına ters çevirelim ve üzerine kızarmış tavukları yerleştirerek servis edelim. 

Yorumlar