Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu (400 ml)
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kuru yemişler için)
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı çiğ badem
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
Kuru Yemişli Pilav ve Airfryer’da Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, salça, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu karıştıralım.
- Butların üzerine fırça yardımı ile sostan sürelim.
- Airfryer pişirme kağıdını hazneye yerleştirelim. Tavukları da hazneye yerleştirerek 140 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Pilav için tencereye aldığımız tereyağı ve sıvı yağda, rendelediğimiz havuç ile doğradığımız soğanı soteleyelim.
- Üzerine tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkadığımız pirinci ekleyerek kavuralım.
- Tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Üzerine kuru yemişlerimizi ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Yuvarlak bir borcam veya kalıbın tabanına önce kavurduğumuz kuru yemişleri ardından pilavı koyarak düzeltelim.
- Kuru yemişli pilavı bir servis tabağına ters çevirelim ve üzerine kızarmış tavukları yerleştirerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder