Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 400 gram un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yumurta beyazı
Arasına sürmek için;
- Kaysı veya kızılcık
- Çilek reçeli ( hangi reçel isterseniz)
- 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilmiş)
- Yarım çay bardağı antep fıstığı
Pastane Kurabiyesi (Marmelatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve pudra şekerini beyazlaşana kadar (5-6 ) dk çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
- Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu eleyerek ekleyip karıştıralım.
- Yumuşak bir hamur olsun.
- Yumurta beyazını ayrı bir yerde çırpalım.
- Hamura ekleyip, beyazları söndürmeden yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
- Sıkma torbasına hamuru doldurup istediğiniz şekilde sıkalım önceden ısıtılmış fırında 160 -170 derecede 20 -25 dk pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına marmelat sürüp kapatıp erimiş çikolataya daha sonra fıstığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dereyeceklere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder