Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi

 

Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler

Püre için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu ile pul biber
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveci için ;

  • 250 gr kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 küçük şişe domates sos (yazdan hazırladığım konserve kullandım yoksa 3 adet domates)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Fırında Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayıp tencereye alın ,üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın .
  • Kuşbaşı etleri tencereye alın ,üzerine su ekleyip pişirin .
  • Etler pişince ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun, üzerine yeşil biber ,kapya biber ,arpacık soğanı ve havucu ekleyip soteleyin.
  • En son domates sosunu döküp tuzu baharatları ilave edip karıştırın ve pişmeye bırakın .
  • Patatesleri suyunu süzün ,üzerine tuz ,baharat ,tereyağ ve sütü ekleyin ve patates ezme aparatı ile ezin .
  • Güveç kaselerine paylaştırın üzerini kaşık yardımıyla düzeltin .
  • Üzerine pişen güveci paylaştırın ,üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin .

Yorumlar