Peynirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 ml bardak ile:
- 6 adet yumurta (2 sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5,5-6 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5-2 kare kalıp beyaz peynir
- Gerekirse biraz tuz
- İsteğe bağlı maydanoz ve
- Çörek otu susam
Peynirli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve iki tepsiye fırın kağıdı serin.
- Hamur yoğuracağınız kaba 6 yumurtanın 2’sinin sarısını ayırarak ekleyin üzerine yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Ardından 5 bardak unu ve kabartma tozlarınıda ekleyip karıştırın.
- Hamurun kıvamı yoğurdukça toparlanacaktır eğer toparlanmaz ise 1 bardak un daha ilave edin hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Ben tam 6 bardak un kullandım.
- Peynirleri hamura ufalayarak ekleyin dilerseniz ince kıyılmış yarım demet maydanozda ekleyebilirsiniz çok lezzet katıyor ben acele ile yaptım maydanozum yoktu eklemedim ama maydanozlu olsa daha güzel olur.
- Kullanacağınız peynir çok tuzlu ise hiç tuz eklemeyin az tuzlu veya tuzsuz peynir kullanacaksanız 1-1,5 tatlı k. Tuz ilave edebilirsiniz hamura.
- Toparlanan hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayın bu esnada hamur elinize yapışabilir bir kaba yağ koyup elinizi arada yağlayabilirsiniz.
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri eliniz ile hafifçe bastırın.
- Ayırdığınız yumurta sarısına 1 kaşık sıvı yağ ekleyip karıştırın ve kurabiyelerin üzerine sürün dilerseniz çörek otu susam serpin ve 25-30 dk üstü altı kızarınca çıkarıp dinlendirin.
- Ilık tüketmeyi tavsiye ederim. 😊.
Afiyet olsun.
Not: hamurda peyniri bol kullanın bu sayede içi yumuşacık ve daha lezzetli oluyor biraz sert bir peynir kullanmanız kurabiyedeki peynir tadını daha yoğunlaştırır ve pişerken erimez ben ev yapımı tuzlu peynir kullandım 3-4 kalıp misal market deki 900 gram kalıp peynirlerden 1,5-2 kalıp kullanabilirsiniz ve 1 tatlı k. Silme tuz ekleyebilirsiniz. Kurabiyeler 180 derecede ağır ağır pişmeli içi yumuşak dışı çıtır çıtır oluyor ben tam 30 dk pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder