Saray Helvası (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi

 

Saray Helvası (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı

    Saray Helvası (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağını kısık ateşte eritiniz ve soğumaya bırakınız.
  • Sonra 2 buçuk su bardağı unu geniş bir tavaya alıp unun kokusu çıkıncaya kadar 15 dakika sürekli karıştırınız, dikkat edin rengi koyulaşmasın.
  • Sonra üstüne pudra şekerini ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırınız 2 -3 dakika daha kavurunuz. İster borcama isterseniz kilitli pasta kalıbına yağlı kağıt serip üzerine dökünüz ve her tarafına yayınız.
  • Tepsiye yaymış oldunuz unu kaşıkla bastırarak güzelce sıkıştırınız iyi bastırmazsanız dağılır.
  • Daha sonra soğumadan dilimleyiniz. 2 saat buzdolabında bekletiniz. Dilediğiniz gibi süsleyiniz servise hazırdır 

Yorumlar