Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım çay bardağı sirke
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
 - 1,5 tatlı kaşığı tuz
 - 2 paket kabartma tozu
 - 5 su bardağından 2 parmak eksik un
 
İçi için:
- 1 su bardağı kaşar peyniri
 - 1 su bardağı beyaz peynir
 - İsteğe bağlı maydanoz
 
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
 - Susam
Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri de ekleyelim.
 - Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım.
 - Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
 - Unu kontrollü bir şekilde eklemeyi unutmayalım.
 - Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım maydanozu ekleyelim karıştıralım.
 - Cevizden büyük bir parça alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
 - İç karışımdan ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
 - Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
 - Üzerine yumurta sarısı sürelim.
 - Çatalla üzerini çizelim ve susam edelim.
 - 180 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder