Tereyağlı Poğaça Tarifi

 

Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağından 2 parmak eksik un

İçi için:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağına karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri de ekleyelim.
  • Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde eklemeyi unutmayalım.
  • Kaşar peynir rendeleyelim beyaz peynirle karıştıralım maydanozu ekleyelim karıştıralım.
  • Cevizden büyük bir parça alıp yuvarlayıp avucumuzun içi ile açalım.
  • İç karışımdan ortasına koyup poğaçayı kapatalım.
  • Kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Çatalla üzerini çizelim ve susam edelim.
  • 180 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim. 

Yorumlar