Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İçi için:
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet çarliston biber
Kenarlarına sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
Unlu Çıtır Çıtır Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
- Kıyma eklenerek pişene kadar kavrulur.
- Tuz, baharat ve maydanoz eklenip ocaktan alınır.
- Yufkalar üçgen parçalara bölünür.
- Sos için gerekli malzemeler karıştırılır.
- Üçgen yufkalardan biri zemine alınarak sostan sürülüp, üzerine bir üçgen yufka daha alınıp tekrar sostan sürülür.
- Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan dağıtılarak iki kenarından içe doğru katlanıp hafif genişlemesine sarılır.
- Sarılan yufkaların ortalarına bıçakla kesik atılır.
- Bir dilim domates ve ince çarliston biber eklenir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder