Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Çeyrek çay bardağı sıcak su
 - Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı un
 
Krema için;
- 5 su bardağı süt (1 lt)
 - 1,5 su bardağı şeker
 - 5 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmayacak)
 - 5 yemek kaşığı nişasta (çok tepeleme olmayacak)
 - 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını keke ekledim)
 - 1,5 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 tatlı kaşığı vanilya
 - 2 yemek kaşığı krema
Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
 - İlk olarak krema ile başlayın. Süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı karıştırın.
 - Ocağa alıp kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
 - Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyip, karıştırın.
 - Oda ısısına geldikten sonra kremayı ekleyip çırpın.
 - Vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp üzerini streç film ile örtüp (kabuklanmaması için) buzdolabında dinlendirin. Vakit yoksa 2-3 saat yeterli olacaktır.
 - Kek için; ilk olarak kek için yumurtanın beyazını beyaz köpük olana kadar çırpın. Sarısına toz şeker ilave edip karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve sıcak suyu ekleyin.
 - Hepsi karıştıktan sonra ununu ekleyip karıştırın.
 - Son olarak beyazını azar azar yumurta sarısına ilave edip spatula ile söndürmeden karıştırın.
 - Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dk pişirin (fırından fırına değişiklik gösterebilir kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz)
 - Fırından çıkan hamuru ilk sıcağı çıkar çıkmaz farklı bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve rulo yapıp soğumaya bırakın.
 - Soğuyan keki yavaşça açıp üzerine kremayı yayın.
 - Dilediğiniz meyve veya çikolatayı arasına yayıp rulo haline getirin.
 - Dilerseniz tüm bir rulo olarak dilerseniz benim gibi dilimlere ayırıp üzerini krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder