Napolyon Tatlısı Tarifi

 

Napolyon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilin

Karamel sos için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 2 adet milföy hamuru

    Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritelim.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım ama bu aşamada dikkat edelim unun rengi kahverengiye dönmesin yoksa kremamızın rengi kötü olur ,daha sonra diğer malzemeler koyup kıvam alana kadar pişirelim.
  • Karamel sos yapılışı;1 su bardağı toz şekeri genişçe bir tavaya koyalım ve en kısık ateşte hiç kaşık değdirmeden eritelim.
  • Bu aşamada kısık ateş önemli yoksa karamelimiz yanar ve tadı acılaşır.
  • Tamamen eridikten sonra 1 kaşık margarini koyup karıştıralım.
  • Eriyince kremayı ilave edip hepsi homojen hale gelene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Bu aşamada kremayı dökünce şeker katılaşacak merak etmeyin krema ısındıkça karamel haline gelecektir.
  • Üzeri için;Milföy hamurlarını üzerine hiçbirşey sürmeden fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişip soğuduktan sonra kırıntı haline getirip tatlınızı süslemede kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🙏.

Yorumlar