Tam Ölçülü Tam Kıvamında Haşhaşlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3,5 su bardağı süt
- 1 poşet kremşanti
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tam Ölçülü Tam Kıvamında Haşhaşlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri ocağa alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek için şeker ve yumurtaları mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağ ve sütü katıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Mavi haşhaş, fındık kırığı ve irmiği de katarak çırpma işlemini sürdürüyoruz. En son unu, unun üzerine de vanilya ve kabartma tozunu
- da katarak karıştırıyoruz. Kabartma tozunu kattıktan sonra daha iyi kabarması için çok fazla karıştırmamalıyız. Karışımı yağlanmış büyük boy kare borcama döküp önceden 175 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika, pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı sütle pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı da muhallebiye katarak 2-3 dakika krema pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sıvı yağı muhallebi soğuduktan sonra çatlamasın diye koyuyoruz.
- Keki fırından çıkardıktan sonra keke kürdan batırıyoruz. Böylece şerbetini daha güzel çekecektir. Daha sonra soğuk şerbeti sıcak kekin üzerine döküyoruz ve şerbeti iyice çekmesini bekliyoruz.
- En son muhallebiyi kekin üzerine dökerek soğumasını bekliyoruz. Bir gece buzdolabında beklerse çok daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder