Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tam Ölçülü Tam Kıvamında Haşhaşlı Pasta Tarifi

 

Tam Ölçülü Tam Kıvamında Haşhaşlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 paket sakızlı muhallebi
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tam Ölçülü Tam Kıvamında Haşhaşlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?  

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri ocağa alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kek için şeker ve yumurtaları mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağ ve sütü katıp çırpmaya devam ediyoruz.
  • Mavi haşhaş, fındık kırığı ve irmiği de katarak çırpma işlemini sürdürüyoruz. En son unu, unun üzerine de vanilya ve kabartma tozunu
  • da katarak karıştırıyoruz. Kabartma tozunu kattıktan sonra daha iyi kabarması için çok fazla karıştırmamalıyız. Karışımı yağlanmış büyük boy kare borcama döküp önceden 175 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika, pişiriyoruz.
  • Kekimiz pişerken sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı sütle pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebi soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı da muhallebiye katarak 2-3 dakika krema pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Sıvı yağı muhallebi soğuduktan sonra çatlamasın diye koyuyoruz.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra keke kürdan batırıyoruz. Böylece şerbetini daha güzel çekecektir. Daha sonra soğuk şerbeti sıcak kekin üzerine döküyoruz ve şerbeti iyice çekmesini bekliyoruz.
  • En son muhallebiyi kekin üzerine dökerek soğumasını bekliyoruz. Bir gece buzdolabında beklerse çok daha güzel olacaktır.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?