Yelpaze Kurabiye Tarifi

 

Yelpaze Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao (yarısına)
  • Kabartma tozu
  • Vanilin

İç dolgusu için;

  • Parça çikolata

    Yelpaze Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur 2 parçaya ayrılır. Yarısına 1 yemek kaşığı kakao eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra kakaolu ve kakaosuz hamurlar misket büyüklüğünde şekillendirilir.
  • Şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra 3 parça kakaolu, 3 parça kakaosuz misketler bir kakaolu bir kakaosuz olacak şekilde yanyana dizilip daire oluşturulur ve birleştirilir.
  • Hamurun ortası açılır ve 1 çay kaşığı damla çikolata konur ve kapatılır. Hamur ters çevrilir, yuvarlanarak şekillendirilir (resimlerle anlatmaya çalıştım)
  • Kurabiye 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar