Yelpaze Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao (yarısına)
- Kabartma tozu
- Vanilin
İç dolgusu için;
- Parça çikolata
Yelpaze Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur 2 parçaya ayrılır. Yarısına 1 yemek kaşığı kakao eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra kakaolu ve kakaosuz hamurlar misket büyüklüğünde şekillendirilir.
- Şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra 3 parça kakaolu, 3 parça kakaosuz misketler bir kakaolu bir kakaosuz olacak şekilde yanyana dizilip daire oluşturulur ve birleştirilir.
- Hamurun ortası açılır ve 1 çay kaşığı damla çikolata konur ve kapatılır. Hamur ters çevrilir, yuvarlanarak şekillendirilir (resimlerle anlatmaya çalıştım)
- Kurabiye 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder