1 Şubat 2024 Perşembe

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı muhallebi için:

  • 500 ml portakal suyu (2,5 su bardağı)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao (En sona lazım)

    3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle portakal suyunu, nişasta ve şekerle güzelce çırpıp kaynatın.
  • Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alın. Kullanacağınız kaseyi ıslatın. İster büyük kalıba ister benim gibi küçük kaseler kullanın.
  • Portakallı muhallebiyi kaselere pay edin ve üstü açık kabuk bağlaması için soğumaya bırakın.
  • İrmikli muhallebi için süt, irmik ve şekeri tencerede güzelce çırpıp kaynatın.
  • 2-3 dakika göz göz kaynayınca ocaktan alın içine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  • Yarısından biraz fazlasını portakallı muhallebi kaplarına paylaştırın.
  • Ayırdığınız irmikli muhallebiye kakao ekleyip çırpın ve bu kakaolu karışımı beyaz muhallebi üzerine dökün (bekledikçe koyulaşıyor kaşık yardımı ile yaydırın güzelce)
  • Üzerine streç film ile kapatıp en az 4-5 saatliğine buzdolabına kaldırın.
  • Servis öncesi elinizle kenarlarından aralayıp destek verin, tabağa ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yaz kış yapabileceğiniz çok hafif ve pratik bir tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder