Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı maya
  • 4 su bardağı un (Unu kontrollü ilave ediniz kalitesine göre miktarı değişebilir)

Hamuru yağlamak için

  • 200 gr tereyağı yada margarin

İçi için

  • 150 gr taze peynir veya 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber damak tadına göre

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

    Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ilk su ,mayayı karıştıralım tuz ve unu ilave edelim (unu kontrollü ilave ediniz) ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim ve 10 dakika bekletelim.
  • Yufkaları yağlamak için yağı eritelim ve soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan 4 eşit beze yapalım bezeleri ikişerli olacak şekilde ayıralım.
  • İki bezeyi 40-45cm büyüklüğünde açıp her katı iyice yağlayıp iç içe katlayalım.
  • Üzerini kapatıp diğer iki bezeyi aynı şekilde hazırlayana kadar dolapta bekletelim .
  • Diğer iki bezeyi de hazırladıktan sonra dolaptakini çıkartıp ikinci hazırladığımızı dolaba koyalım .
  • Dolaptan çıkan katlanmış yufkayı çok az un yardımıyla kare formunda merdane ve oklava yardımıyla açalım.
  • 4 -5 cm genişliğinde keserek kare parçalar elde edelim.
  • Ortasına peynir veya kıymalı harçtan koyalım bohça şeklinde kapatalım ben kıymalı olanları düz peynirli olanları ters çevirip koydum.
  • Tepsiye peynirlilere yumurta sarısı kıymalılara yağ sürdüm.
  • Kıymalıları sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Boşnak mantısı gibi oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun bayılacakdınız tavsiye ederim 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?