Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı maya
  • 4 su bardağı un (Unu kontrollü ilave ediniz kalitesine göre miktarı değişebilir)

Hamuru yağlamak için

  • 200 gr tereyağı yada margarin

İçi için

  • 150 gr taze peynir veya 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber damak tadına göre

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

    Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ilk su ,mayayı karıştıralım tuz ve unu ilave edelim (unu kontrollü ilave ediniz) ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim ve 10 dakika bekletelim.
  • Yufkaları yağlamak için yağı eritelim ve soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan 4 eşit beze yapalım bezeleri ikişerli olacak şekilde ayıralım.
  • İki bezeyi 40-45cm büyüklüğünde açıp her katı iyice yağlayıp iç içe katlayalım.
  • Üzerini kapatıp diğer iki bezeyi aynı şekilde hazırlayana kadar dolapta bekletelim .
  • Diğer iki bezeyi de hazırladıktan sonra dolaptakini çıkartıp ikinci hazırladığımızı dolaba koyalım .
  • Dolaptan çıkan katlanmış yufkayı çok az un yardımıyla kare formunda merdane ve oklava yardımıyla açalım.
  • 4 -5 cm genişliğinde keserek kare parçalar elde edelim.
  • Ortasına peynir veya kıymalı harçtan koyalım bohça şeklinde kapatalım ben kıymalı olanları düz peynirli olanları ters çevirip koydum.
  • Tepsiye peynirlilere yumurta sarısı kıymalılara yağ sürdüm.
  • Kıymalıları sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Boşnak mantısı gibi oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun bayılacakdınız tavsiye ederim 

Yorumlar