Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi

 

Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sütaş hazır salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.
  • Önce yumurta akını karıştırma kasenin içine bırakın.
  • Ardından üzerine bir tutam tuz, yarım su bardağı toz şekeri ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın.
  • Diğer yarım su bardağı toz şekerin üzerine yarım su bardağı ılık suyu ilave ederek birlikte iyice şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından çırpılmış yumurta aklarını ayrı ayrı bir kaseye bırakın ve yumurta sarısını yüksek devirde çırpın.
  • Hafifçe şekerli suyu ilave ederek birlikte tekrardan yumurtaların rengi açık renk alana kadar iyice yüksek devirde çırpın.
  • Ardından yumurta sarısının üzerine salep sıvı yağ ilave ederek birlikte karıştırın.
  • Ardından kakao tarçın elenmiş un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Ardından havuç ceviz ilave ederek birlikte en son yumurta aklarını kek harcın içine azar azar yavaşça alttan üste gelecek şekilde spatula yardımı ile hafifçe karıştırın.
  • Önceden yağlanmış hafifçe unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede benim fırında alt üst ayarda 1 saatte pişti siz kekin pişme süresini kontrollü kendi fırınınıza göre ayarlayınız. Not keke bırakılan sütaş hazır salep ocakta ısıtmadan oda ısısında olmalı su bardağı ölçüsü 200ml.

Yorumlar