13 Şubat 2024 Salı

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi

 

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 orta boy halka doğranmış kabak
  • 1 orta boy halka doğranmış kapya biber
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal (Yoksa yarım kaşık normal hardal)
  • Tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 kase eski kaşar yada izmir tulum peyniri rendelenmiş

    Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve kapya biberi 2-3 kaşık zeytinyağ ile ben actifryda pişirdim siz airfryer yada fırındada yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
  • Kaynamış suda arpa şehriyeyi haşlayalım.
  • Biraz sosuyla da pişeceği için iyice yumuşamadan ocaktan alıp süzün.
  • Tereyağında kurusoğan ve sarımsağı kavuralım.
  • Süt ve kremayı ekleyelim ısınmaya başlayınca hardal ve baharatları ekleyelim.
  • Sos koyulaşmaya başlayınca arpa şehriyeyi ekleyelim ve sosu çekene kadar pişirelim.
  • En son kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine kabak ve biberide alıp karıştıralım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder