3 Şubat 2024 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağına yakın un (un miktarı kıvama göre değişebilir )
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Fındık

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için üç su bardağı su, üç su bardağı toz şekeri tencereye alalım ,10 dakika kadar kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Ardından hamur için tereyağının içerisine bir adet yumurta ,pudra şekeri ,irmik, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim, çok sert olmasın .
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, şekil verelim.
  • Daha sonra tepsimize dizelim.
  • Üzerine fındık koyalım ,160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağa çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim .
  • 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder