Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağına yakın un (un miktarı kıvama göre değişebilir )
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
- Fındık
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için üç su bardağı su, üç su bardağı toz şekeri tencereye alalım ,10 dakika kadar kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Ardından hamur için tereyağının içerisine bir adet yumurta ,pudra şekeri ,irmik, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim, çok sert olmasın .
- Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, şekil verelim.
- Daha sonra tepsimize dizelim.
- Üzerine fındık koyalım ,160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağa çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim .
- 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder