Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 9 tane ortaboy havuç
- 2 yemek kaşıģı mayonez
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2-3 dal dereotu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce havuçlarımızı soyup redeleyelim, az yağda 5 dakika pişirelim.
- Tuzumuzu da ilave edelim ,ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir kapta yoğurt,mayonez ,sarımsak ve ince ince kestiğimiz dereotunu ilave edelim karıştıralım soğuyan havuçları yoğurda ekleyelim.
- Küçük bir tavada sıvı yağ toz biber ve cevizleri kavuralım havuç taratorun üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder