Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
- 150 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
Üzeri için:
- 1 parça beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Dilerseniz susam ve çörek otu
Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım.
- Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım, süre sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
- Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
- Parmak uçlarıyla bastırarak pide şekli verelim.
- Dilerseniz susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder