11 Nisan 2024 Perşembe

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi

 

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz

Üzeri için:

  • 1 parça beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz susam ve çörek otu

    Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım.
  • Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım, süre sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
  • Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
  • Parmak uçlarıyla bastırarak pide şekli verelim.
  • Dilerseniz susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder