8 Mayıs 2024 Çarşamba

Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy sağan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar eşkisi
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz

    Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanları soyup dört parçaya keselim.
  • Soğanların katmanlarını tek tek ayıralım.
  • Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
  • Şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rengi dönen soğanlara 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyerek tavanın ağzını kapatalım, 2-3 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Daha sonra pişirdiğimiz soğanları kaseyeye alalım, üzerine baharatları ve nar ekşinini ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurdu sunum tabağına alalım orta kısmına yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder