Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy sağan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar eşkisi
- 3 yemek kaşığı su
- Tuz
Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanları soyup dört parçaya keselim.
- Soğanların katmanlarını tek tek ayıralım.
- Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
- Şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rengi dönen soğanlara 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyerek tavanın ağzını kapatalım, 2-3 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Daha sonra pişirdiğimiz soğanları kaseyeye alalım, üzerine baharatları ve nar ekşinini ekleyip karıştıralım.
- Yoğurdu sunum tabağına alalım orta kısmına yerleştirelim.
- İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder