Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Topalak yemeği için öncelikle uygun bir kabağa kıyma, ince bulgur, kuru soğan, yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiberi alalım. Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar elimizle yoğuralım.
- Harcımız toparlandıktan sonra mümkünse bir 10 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra elimize küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Bir fırın tepsisine 1-2 yemek kaşığı kadar un serpelim.
- Hazırladığımız köfteleri un serptiğimiz fırın tepsisinin içerisine bırakalım.
- Tüm köfteleri şekillendirdikten sonra tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayalım. Bu şekilde yaptığımızda köfteler birbirine yapışmayacak ayrıca yemeğin suyu daha kıvamlı olacaktır.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ, biber salçası ve domates salçasını alalım. 1 dakika boyunca karıştırarak salçaları kavuralım.
- Ardından kuru nane, pul biber, tuz, haşlanmış nohutu ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- Yemeğimiz kaynamaya başladığında köftelerimizi tencereye ilave edelim.
- Tüm köftelerimizi tencereye yavaş yavaş ilave edelim ve yemeğimizi bu şekilde pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika yemeğimizi kaynatalım.
- Ocağı kapattıktan sonra birkaç dakika dinlendirdiğimiz Konya usulü topalak yemeğimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder