8 Mayıs 2024 Çarşamba

Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi

 

Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Topalak yemeği için öncelikle uygun bir kabağa kıyma, ince bulgur, kuru soğan, yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiberi alalım.  Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar elimizle yoğuralım.
  • Harcımız toparlandıktan sonra mümkünse bir 10 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra elimize küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Bir fırın tepsisine 1-2 yemek kaşığı kadar un serpelim.
  • Hazırladığımız köfteleri un serptiğimiz fırın tepsisinin içerisine bırakalım.
  • Tüm köfteleri şekillendirdikten sonra tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayalım.  Bu şekilde yaptığımızda köfteler birbirine yapışmayacak ayrıca yemeğin suyu daha kıvamlı olacaktır.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ, biber salçası ve domates salçasını alalım. 1 dakika boyunca karıştırarak salçaları kavuralım.
  • Ardından kuru nane, pul biber, tuz, haşlanmış nohutu ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Yemeğimiz kaynamaya başladığında köftelerimizi tencereye ilave edelim.
  • Tüm köftelerimizi tencereye yavaş yavaş ilave edelim ve yemeğimizi bu şekilde pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika yemeğimizi kaynatalım.
  • Ocağı kapattıktan sonra birkaç dakika dinlendirdiğimiz Konya usulü topalak yemeğimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder