Madlen Kek (Madeleines) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (250 ml bardakla)
- Frambuaz (Vişne, yaban mersini de olabilir)
- Erimiş çikolata
Madlen Kek (Madeleines) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt eklenir, çırpılır.
- Vanilya, kabartma tozu ve un eklenir çırpılır.
- Silikon kalıplara paylaştırıp üzerlerine frambuaz eklenir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında yaklaşık 20 dk. Pişirilir.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
- Kalıplar temizlenir.
- Birer kaşık erimiş çikolatadan dökülür. Kekler oturtulur.
- Buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir. Kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder