3 Haziran 2024 Pazartesi

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi

 

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (250 ml bardakla)
  • Frambuaz (Vişne, yaban mersini de olabilir)
  • Erimiş çikolata

    Madlen Kek (Madeleines) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, yoğurt eklenir, çırpılır.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un eklenir çırpılır.
  • Silikon kalıplara paylaştırıp üzerlerine frambuaz eklenir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında yaklaşık 20 dk. Pişirilir.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
  • Kalıplar temizlenir.
  • Birer kaşık erimiş çikolatadan dökülür. Kekler oturtulur.
  • Buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir. Kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder