Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 çay bardağı su
- ️1 paket kabartma tozu
- ️2 yemek kaşığı sirke
- ️3 yemek kaşığı şeker
- ️1,5 tatlı kaşığı tuz
- ️4 su bardağı un
- ️1 çay kaşığı mahlep
- ️1 yumurta
Üzeri için;
- ️1 çay bardağı su
- ️Yarım çay bardağı pekmez
- ️Kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım, unu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan daha katı bir hamur elde edelim.
- Elde etmiş olduğumuz hamurumuza şekil verelim. Pekmez ile suyu karıştırıp kurabiyeleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batıralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Püf noktası:kurabiyelerin yavaş yavaş pişmesi ve iyice kızarması soğuduktan sonra kapaklı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder