Evde Ispanaklı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
- 1 su bardağı süt ( ılık)
- 1,5 su bardağı su (ılık)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 kase lor peyniri (küçük )
- 1 kase kaşar peyniri ( küçük )
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Kaşar peyniri
Evde Ispanaklı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım ,kontrollü un ekleyip yoğuralım ,yumuşacık bir hamur elde edelim hamuru mayalanmaya bırakalım.
- İç harcını hazırlayalım.Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Ayrı bir tavada soğan kavuralım.
- Soğanı ıspanağın üzerine ekleyelim baharat ve penirleri de ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru 16 eşit bezeye bölelim.
- Hamurları tek tek uzunca açıp iç harcını ekleyip kapatalım hamura pide şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim benim tepsime yan dört adet sığıyor.
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp pidenin kenarına sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım pişen pideleri üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim beş dakika daha pişirelim isteğe bağlı piştikten sonra kenarlarına tereyağı sürelim.
- Pişen pidelerimiz servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder