Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tepeleme yemek tarhana
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( dilerseniz tereyağ da kullanabilirsiniz)
- 6 su bardağı sıcak veya soğuk su
- 1 adet tavuk kalçası( ben bir gün önce kalan tavuk yemeğimden kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içerisine yağımızı alıp, ısıttıktan sonra tarhanımız ekleyip birkaç dakika kavuralım.
- Salçamız ekledikten sonra iyice kavuralım ve sarımsaklarınızı ekleyelim.
- Ardından suyumuzu ekleyip çorbamızı karıştıralım.
- Tuz, nane ve pul biber ekledikten sonra çorbamız karıştırıp,v küçük küçük parçaları haline getirdiğimiz tavuklarınızı ekleyelim.
- Tarhanamızın topaklanmaması için sık sık karıştıralım. Yoğun bir kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder