Lebeniye Çorbası Nefis (Gaziantep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Lebeniye çorbasının köftesi için:
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Lebeniye çorbası için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı kırık pirinç
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limonun suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Lebeniye çorbasının üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Lebeniye Çorbası Nefis (Gaziantep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lebeniye çorbamızın köftesi hazırlayalım köftemiz için bütün malzemeleri uygun bir kapta bir araya getirelim kıyma, rendelenmiş soğan,ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuralım, nohut büyüklüğünde küçük köfteler yuvarlayalım.
- Lebeniye çorbası için pirinçi yıkayıp tencereye alarak 1 su bardağı su ekleyerek pişirelim.
- Yumuşayınca üstüne 4 su bardağı sıcak su ilave ederek 5 dakika daha kaynatıltan çorbamıza nohutlumuzu ilave edelim kaynamaya bırakalım.
- Lebeniye çorbasının terbiyesi için yoğurt,un ve limonlumuzu malzemeleri bir araya getirelim çırpıcı yardımıyla güzelce karıştıralım pürüzsüz olsun.
- Çorbamızdan bir kaç kepçe terbiyesinin içine alarak terbiyesini açalım sıcaklığını dengeleyerek çorbanın içine aktaralım.
- 15 dakika kadar kaynatalım daha sonrasında kapatalım.
- Uygun bir tavamızda 1 yemek kaşığı tereyağında köftelerimizi kızartalım, iyice pişince naneyi de ekleyerek altını kapatın.
- Köfteleri de çorbanın içine ekleyince çorbamız servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder