Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 3 su bardağı un (2 bardaktan sonra kontrollü eklenmeli)

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • Yumurta sarısı

Şerbeti ı̇çin

  • 2.5 su bardağı toz şeker (Çok şekerli sevenler 3 bardak)
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bıraktım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2 damla limon suyu damlatıp;. 5 dk daha kaynatıp, ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  • Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ekleyip mikser yardımıyla kek çırpar gibi iyice çırptım. (beyaz renk alana kadar✍)
  • Daha sonra irmik, vanilya ve kabarma tozunu ilave edip tekrar mikser ile çırpma işlemine devam ettim.
  • En son kontrollü şekilde yavaş yavaş elenmiş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp mekik şeklinde ve yuvarlayarak şekil verdim.
  • Üzerine ✍️yumurta sarısını ılık su ile iyice çırptım)daha sonra hazırlamış olduğum hamurların her tarafına eşit şekilde 2 kat sürdüm.
  • Çatalın ters tarafıyla çizikler atıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim. (arzu eden yumurta sarısı sürmeyebilir)
  • Fırından çıkan şekerpareyi 5-10 dk dinlendirip soğuk şerbeti üzerine döküp tatlıyı tamamladım.
  • En az 2 saat dinlendirip üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...