21 Şubat 2019 Perşembe

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için
  • Havuç
  • Yoğurt
  • Mısır
  • Kornişon turşu
  • Maydanoz

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri 6-7 dk düdüklü tencerede haşlayalım.Çatalla ezelim.
  2. Biraz sıvı yağ gezdirip tuz ve baharatları ekleyelim.
  3. Tüm harcı harmanlayıp bir kenara alalım.✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
  4. Havucu rendeleyelim çok az tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada 5 dk soteleyelim.
  5. Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️(Üzerini havuçla süslemek içinbiraz havuçtan ayıralım)✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
  6. Patatese sotelenmiş havucu ekleyelim.
  7. Yoğurdu ve mayonezi çatalla iyice çırpalım.Yoğurdu patatesli havuca karıştıralımGüzelce harmanlayalım.
  8. Servis tabağına Mezeyi alalım.
  9. Üzerini havuç yoğurt mısır turşu maydanoz ile süsleyelim.
✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
not
Dileyen mezeyi  kaselerde tek porsiyonluk sunumda yapabilir