Şipşak Muhteşem Bisküvili Muzlu Cevizli Bonbonlar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi ( 175 gr’lık küçük paket )
- 2 adet muz (Yerli muz kullandığım için küçüktü )
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
- Ceviz
Üzerini Kaplamak İçin
- 2 paket bitter çikolata
- Ben sadece bitter çikolata kullandım
- İsterseniz sütlü çikolata kullanabilirsiniz
- Yada 1 paket bitter 1 paket sütlü çikolata kullanabilirsiniz
Şipşak Muhteşem Bisküvili Muzlu Cevizli Bonbonlar Tarifi Yapılışı
Çayın kahvenin yanına MUHTEŞEM lezzette
Çoook pratik ve nefis mi nefis bir tarif
Çoook pratik ve nefis mi nefis bir tarif
Gelelim tarife,
- Bisküvileri rondodan geçirerek yada ezerek toz haline getirip uygun bir yoğurma kabına alıyoruz.
- Tereyağı ocakta yakmamaya dikkat ederek eritiyoruz, eriyen tereyağın üzerine kakao ekleyip karıştırıyoruz.
- Muzları eziyoruz ve üzerine kakao ile karıştırdığımız tereyağı ekleyip karıştırıyoruz ve muzlu- kakaolu- tereyağlı karışımı ezdiğimiz bisküvilerin üzerine döküyoruz, ezilmiş cevizleri de ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hazır olan tatlımızı şekillendiriyoruz.
- Çikolataları benmari usulü eritiyoruz ve şekillendirdiğimiz tatlıları erittiğimiz çikolataya bulayarak yağlı kağıt yada bir tel üzerine koyarak üzerindeki çikolata donuncaya kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Buzdolabında dinlendirdiğimiz tatlıyı alıp artan çikolatayı üzerine çizgiler yaparak süsleyip biraz daha buzdolabında dinlendirdikten sonra servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz.
Not: Ben sade bisküvi kullandığım için kakao ekledim eğer kakaolu bisküvi kullanırsanız ayrıca kakao eklemeye gerek yok, tereyağı nefis bir lezzet veriyor, muz miktarını büyüklüğüne göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun