Nezaket Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogramdana kıyma
- 1 su bardağıgaleta unu
- 2 adetyumurta
- 2 adetbüyük boy kuru soğan(rendelenmiş)
- 2 dişsarımsak(rendelenmiş)
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
- 4 adetyufka
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 3 adetsivri biber
- 2 dişsarımsak(rendelenmiş)
- 2 adetbüyük boy domates(rendelenmiş)
- 2 su bardağısu
Sosu İçin:
Nezaket Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Yufkalı köftelerin tamamını hazırlayıp, bir kısmını pişirebilir, geri kalanını buzlukta hava almayacak şekilde muafaza edip daha sonra da pişirebilirsiniz.
Nezaket Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun.
- Kıymayı dört parçaya bölün. Her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullanılıyor. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
- Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
- Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Köfteler fırında pişerken sosu hazırlayalım. Bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
- Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
- Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve sıcakken servis edin, afiyet olsun!