Etli Kabak Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
- 10 tane dolma biber (yarım kilo kadar)
- 2 domates
İç için;
- 1 soğan
- 2 yeşil biber
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 domates
- 1 su bardağı pirinç̧
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 tutam maydanoz, nane ve
- 4-5 yaprak reyhan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Pulbiber, karabiber, tuz
- 1 tatlı kaşığı karışık baharat
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Etli Kabak Biber Dolması Tarifi Yapılışı
Yine kültürümüzün vazgeçilmez parçalarından kabak ve dolma biber☺️
Kıymalı muhteşem harç ve sebzelerin enfes uyumu☺️
- Bir tencereye biraz 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ̆ alınır, yemeklik doğradığımız soğanlar alınarak kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış yeşil biberler eklenir ve onlarda kavrulduktan sonra kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Salça eklenir biraz daha kavrulduktan sonra doğranmış domatesler eklenir.
- Daha sonra yıkanmış bulgur ve pirinç̧ eklenir, doğranmış yeşillikler, baharat, limon suyu, nar ekşisi ve zeytin yağ eklenerek birkaç dakika daha kavrulup altı kapatılır.
- Dolma biberler ayıklanır, kabaklar soyulur ve içleri oyulur.
- Dolma biberler ve kabakların içi dolu dolu olmayacak şekilde doldurulur, üzerleri kestiğimiz domatesler ile kapatılır.
- Bir tencereye dağılmayacak şekilde dizilir, iki su bardağı kadar su ve bir tatlı kaşığı salça açılır ve dolma biberlerin üstüne gezdirerek orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
- Pirinçlerimizi kontrol edip pişmemişse çok az daha su ekleyip pişirmeye tamamlarız. Harika bir lezzet kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun….