Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
Sos için;
- 2.buçuk su bardağı süt
- 1 paket dr.otker çikolata sosu
Not: su bardağı 200 ml ölçüsüdür ve her un markası değişkenlik gösterebildiği için kendi göz kararımızı devreye sokmayı unutmayalım :)
Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak malzemeleri hazırlarken kek kalıbınızı margarin yada tereyağı ile yağlayıp buzluğa atıp bekletelim, bu kekinizin piştikten sonra kalıptan daha kolay çıkmasını sağlayacak.
- Yumuşak ve puf bir kek istiyorsak yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı çırpalım. Çırparken toz şekerin yarısını beyazına yarısını da sarısına ekleyelim. Beyazın kıvamı iyice katılaşmalı. Sarısını birkaç dk çırpmak yeterli olacaktır.
- Daha sonra sarısını çırptığımız kaba kalan malzemelerimizi ekleyip karıştıralım. Karıştırmak keki daha kabartacağından zahmetli de olsa çırpmadan yapmanızı öneririm.
- En son yumurtanın beyazını da yavaş yavaş karışımımıza ekleyerek karıştıralım ve buzlukta bekleyen kek kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede alt üst ayarladığımız fırına atalım ve yaklaşık 30-40 dk pişitelim. Burada şunu belirtmek isterim ki her fırının pişirme süresi değişkenlik gösterebiliyor eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa bu süre sizin için kısalabilir. Bu yüzden kekinizi sık sık kontrollü bir şekilde pişirmenizi tavsiye ediyorum.
- Kekiniz pişerken ocağa sütü alıp içerisine sosu döküp üzerinde belirtildiği gibi pişirelim. Sos ılıyınca pişen kekin üzerine istediğiniz gibi döküp süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun