Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g tel kadayıf
- 6 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
- 250 g çam balı
- 250 ml ılık su
- 250 g labne peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Taze çilek
- Taze kekik
Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?
- 3 farklı boy tavaya tereyağını ve tel kadayıfı pay edip üzerini elinizle bastırın. Kadayıf tavanın şeklini alsın. Her iki yüzünü de bu şekilde kısık ateşte kızartın.
- Bal ve suyu karıştırıp şerbet hazırlayın. Kadayıflar oda sıcaklığına gelince ılık şerbeti üzerlerine dökün.
- Labne peyniri ile pudra şekerini bir kaseye alarak krema kıvamında çırpın.
- Kremayı miktarına arzunuza bağlı olarak kadayıfların üzerine yayın. Taze çilek ve kekik ile süsleyerek servis edin. Arzuya göre pasta şeklinde üst üste yerleştirebilirsiniz.