yemek tarifleri - Portakallı Muhallebili Etimek

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker (Eğer şekerli seviyorsanız 1. 5 su bardağı şeker)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 paket etimek (tuzsuz)
Muhallebi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakin toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkmaysa daha güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi Yapılışı

Herkese portakal kokulu mutlu günler. 🙋 😎 Hem görüntüsü havalı hem de basit bir tatlı yapmak istiyorsanız iste tarif geldi. 😌 Ekşi ve tatlı uyumunu zirvede yasamak istiyorsanız doğru yerdesiniz şu an. 😻 Ölçüler her zamanki gibi birebir tutuyor, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. 💟
🌬Öncelikle şekeri ocakta karamelize edin, yani tencereye direk şekeri koyun ve eriyip rengi hafif değişene kadar karıştırın. Fakat dikkat edin rengi çok koyulasmaşın acı olur. Sonra suyu ekleyin. Suyu ekledikten sonra değişik bir sekle bürünüyor ama korkmayın. ☺️ Şekerin erimesini bekleyin. Ve ocaktan alin. Etimekleri borcama dizdikten sonra şerbeti üzerlerine gezdirin. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyup çırpın ve ocağa koyup kaynayana dek pişirin. Göz göz olduğunda tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın altını kapatın. Vaktiniz varsa mikserle de çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. Portakal sosu için malzemeleri ocakta pişirin. Fokurdadıktan sonra altını kapatın ve soğuyan muhallebinin üzerine ilave edin. Dolapta en az 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet, şifa olsun.

yemek tarifleri - Meyveli Portakal Pelteli Sütlü Muhallebi


  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kedili bisküvi
Arası için :
  • 1 küçük kase iri kesilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Üzeri için :
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 1 adet nar
  • 1 adet portakal

Meyveli Portakal Pelteli Sütlü Muhallebi Tarifi Yapılışı

Kaselerin dibine kedidili ikiye kırıp yerleştirin. Pişirdiğimiz sütlü muhallebiyi pay edin. Tarçın serpin cevizi serpin. Diğer tarafta portakallı pelteyi de pişirin. Üzerine pay edin biraz üzeri soğuyunca doğranmış ayıklanmış meyvelerle süsleyin bir saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun

yemek tarifleri - et sote

Malzemeler

  • 600 gram
    sotelik dana eti
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 adet
    orta boy kuru soğan
  • 2 adet
    orta boy domates
  • 4 adet
    orta boy yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı
    domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı
    biber salçası
  • 1 su bardağı
    sıcak su
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1/2 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı
    kekik

Püf Noktası

Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.

Pişirme Önerisi

Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.
  4. Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
  5. Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
  6. Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
  7. Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.
  8. Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.
  9. 5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.

yemek tarifleri - Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Kreması için:
  • 600 gr labne peynir
  • 1 paket ( 200 ml) krema
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1, 5 su bardağı şeker

Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek. :)
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz.
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz. her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz.
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz. 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz. Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir.
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz.
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz.
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun ❤️

yemek tarifleri - Mango Soslu Muhalllebili Kup

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastasi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Sosu için
  • 3 su bardağı mangolu hazır meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi Yapılışı

Muhalllebi malzemeleri tencereye alınıp topaklamaması için iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırarak ocağın orta gözünde ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. İyice koyulaşıp fokurdayan muhalllebi 2. 3. dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine vanilyalar ilave edilir. İyice karıştırılır. Servis edilecek küp ve bardak yada cam bir kase olabilir. Yarısına kadar muhalllebi dökülür ve sosun yapımına geçilir küçük bir tencereye meyve suyu şeker ve nişasta ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Ocağa alınır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşıp kıvam alan sos bir iki taşım daha pişirilip ocaktan alınır. Kepçe yardımıyla yavaşça muhallebinin üzerine dökülür ve soğuması için kenara alınır. Ilıyan tatlıyı buzdolabında 1. 2 saat dindirilir. İstenilen şekilde süsleyip soğuk olarak Servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.

yemek tarifleri - Bozalı Muhallebi

Bozalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 subardağı boza
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya (Arzuya göre )
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için :
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 çay bardağı kelebek ceviz

Bozalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Malzemeleri mikser kabına dökelim. Çırpıcı ile iyice çırpalım. Sonra tencereye dökelim. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Kuplara pay edelim. Üzeri için olan malzemelerle arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun.
Bir saat buzdolabında bekletelim.
Not :Bu marka bozadan muhallebi güzel oldu başka markadan güzel olmadı tatlı mayhoş lezzetli bir tatlı oluyor.

yemek tarifleri - fırında şütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri yıkanıp tencereye koyalım. Üstüne suyu ekleyip ilk önce yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım. Yumuşayıp suyu tamamen çektikten sonra sütü ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 10 dakika daha kaynatıp güveçlere koyalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...