Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
  • Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Unu da tencereye ilave edelim hafif kavuralım.
  • Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edelim.
  • Mercimekler iyice yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  • Mercimekler iyice dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ilave edelim.
  • Son kez karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
  • Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
  • Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz.

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi

 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası (Silme)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şanti (Çırparken)

Ganaj için

  • 1 paket sıvı krema (Tatlı için olandan)
  • 150-160 gram bitter çikolata
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 500 gram çilek

(Kullandığım çay bardağı 145 cc) 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır.
  2. Nişasta ve un eklenir. Çırparak yavaş yavaş süt eklenir.
  3. Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta çözünmüş olmalı.
  4. Ocağa alınan muhallebi karıştırarak pişirilir.
  5. Ocaktan alınca vanilya ve beyaz çikolata eklenir.
  6. Eriyene kadar karıştırılır.
  7. Muhallebinin üzerine değecek şekilde streç kaplanır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  8. Bisküvi rondoda çekilir. Çilekler dilimlenir.
  9. Kaselerin tabanına bisküvi kenarlarına çilek dilimleri dizilir.
  10. Soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.
  11. Blender parçalayıcı ucu ile kıvamı açılana kadar çırpılır.
  12. Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. Sıvı krema sosluğa alınır. Kaynatmadan sadece ısıtılır.
  13. İnce ince dilimlenen bitter çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  14. Ganaj iyice soğuduğunda kaselere dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi

 

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Çekilmiş ceviz

    Havuçlu Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağda suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Ocaktan alıp bir kaseye koyup soğumaya bırakın.
  • Bir kasede sarımsaklı yoğurt ve mayonezi soğuyan kabağın üzerine döküp karıştırın.
  • Servis tabağına alın üzerine tereyağı, kırmızı toz biber ve cevizi kavurup mezenin üzerine döküp servis yapın.

Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi

 

Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yağsız dana kuşbaşı
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, etlerimizi yüksek ateşte yaklaşık 2 dakika boyunca mühürlüyoruz.
  • Ardından içerisine sıcak suyumuzu ekleyip, 2-3 dal defne yaprağını atıp, pişirmeye bırakıyoruz. Bu şekilde orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeye devam ediyoruz.
  • Bu işlemi dilerseniz orta ateşte yine 2 saat kadar etler pişene kadar devam edebilirsiniz. Burada pişme derecesi etinize göre değişkenlik gösterebilir.
  • Ben bir saat pişirme işleminden sonra hızlı olması açısından 30 dakika kadar düdüklü de pişirmeye bıraktım. Düdüklü tencereye atarken de içerisine kekik, karabiber ve tuzu da ekledim.
  • Düdüklüden çıktığında suyu biraz daha fazla vardı onu da cektirmek için tekrar tencereye alıp yaklaşık 10 dakika pişirdim.
  • Biraz meşakkatli bir süreç sonunda yahnimiz servise hazır. 😅 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰
  • Not:Dilerseniz tüm malzemeleri ekleyip düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Bu yöntem daha az uğraştırıcı fakat etlerin ve soğanların ezilme durumu açısından riskli olacaktır.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-1,5 litre su ( yarısı kemik veya tavuk suyu olabilir )

Üzeri için;

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su ( et suyu veya kemik suyu olabilir)

    Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp, tencereye soğan, sarımsak havuç ve bakliyatları ekleyip, suyunu ilave edip, bakliyatlar yumuşayan kadar pişiriyoruz ( ben hepsini çiğden thermomix, de pişirdim).
  • Daha sonra thermomix, mikserledim. İsteyen mikserlemeden yapabilir.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine kuru nane, pul biber ve salçayı ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
  • 1 su bardağı su ilave edip, karıştırıp, kaynayan çorbamıza ekleyip, kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Kıymalı Patlıcan Sarma Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • Sıvıyağ
  • Değirmen tuz

Kıymalı harç için;

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kıymalı Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına kıyma, rendeleyip suyunu sıktığımız soğan, ince doğranmış maydanoz, baharatlar ve tuzu alarak yoğuralım.
  • Patlıcanlarımızı alacalı soyup ince uzun şeritler halinde keselim, 15-20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Profilo Ankastre Fırının Sağlıklı Kızartma Tepsisi’ne patlıcan dilimlerini yerleştirip, üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim.
  • Tuz serpiştirerek önceden ısıttığımız 190 °C fırında, 3D Sıcak Hava ayarında 15 dakika pişirelim.
  • Patlıcan dilimlerini fırından alalım ve soğumaları için bekletelim.
  • Soğuyan patlıcanların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyalım ve bastırarak yayalım.
  • Patlıcan dilimlerini rulo şeklinde sarıp fırın kabına yan yana sıralayalım. Aralarına domates dilimlerini yerleştirelim. Biz bu tarifte 20 x 28 cm fırın kabı kullandık.
  • Bir kasede salçayı ve tuzu su ile açıp üzerlerine gezdirelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce kızaran patlıcan sarmalarımız servise hazır.

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi

 

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet hazır baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

İçi için;

  • 200 gram mascarpone (kaymak)
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı +2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için tencereye şeker ,su ve limon dilimini alıp karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha.
  • Kaynamaya bırakalım. Daha sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Tezgaha serdiğimiz 4 adet yufkanın en üstüne her yerine gelecek şekilde kaymak sürdürelim.
  • Daha sonra biraz iri çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpelim ve rulo şeklinde saralım. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  • Tüm baklavalık yufkalarımız bitinceye kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ karışımını karıştırıp fırça ile bolca sürdürelim.
  • Önceden ısıttığımız alt üst ayarda 180° firında kontrollü.
  • Bir şekilde 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Üzerleri güzelce kızarsın. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuyan şerbeti dökelim.
  • Tatlımız şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebiliriz.

Kremalı Mantarlı Ispanak Tarifi

  Kremalı Mantarlı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler 500 gram ıspanak 200 gram mantar 200 ml krema Zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Krem...