Havuçlu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kabak
- 2 adet orta boy havuç
- Sıvı yağ
- Tuz
Sosu için;
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Çekilmiş ceviz
Havuçlu Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağda suyunu çekene kadar soteleyin.
- Ocaktan alıp bir kaseye koyup soğumaya bırakın.
- Bir kasede sarımsaklı yoğurt ve mayonezi soğuyan kabağın üzerine döküp karıştırın.
- Servis tabağına alın üzerine tereyağı, kırmızı toz biber ve cevizi kavurup mezenin üzerine döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder