Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi

 

Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yağsız dana kuşbaşı
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, etlerimizi yüksek ateşte yaklaşık 2 dakika boyunca mühürlüyoruz.
  • Ardından içerisine sıcak suyumuzu ekleyip, 2-3 dal defne yaprağını atıp, pişirmeye bırakıyoruz. Bu şekilde orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeye devam ediyoruz.
  • Bu işlemi dilerseniz orta ateşte yine 2 saat kadar etler pişene kadar devam edebilirsiniz. Burada pişme derecesi etinize göre değişkenlik gösterebilir.
  • Ben bir saat pişirme işleminden sonra hızlı olması açısından 30 dakika kadar düdüklü de pişirmeye bıraktım. Düdüklü tencereye atarken de içerisine kekik, karabiber ve tuzu da ekledim.
  • Düdüklüden çıktığında suyu biraz daha fazla vardı onu da cektirmek için tekrar tencereye alıp yaklaşık 10 dakika pişirdim.
  • Biraz meşakkatli bir süreç sonunda yahnimiz servise hazır. 😅 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰
  • Not:Dilerseniz tüm malzemeleri ekleyip düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Bu yöntem daha az uğraştırıcı fakat etlerin ve soğanların ezilme durumu açısından riskli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...