Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yağsız dana kuşbaşı
- 10-12 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arpacık Soğanlı Yahni (Lokumm Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, etlerimizi yüksek ateşte yaklaşık 2 dakika boyunca mühürlüyoruz.
- Ardından içerisine sıcak suyumuzu ekleyip, 2-3 dal defne yaprağını atıp, pişirmeye bırakıyoruz. Bu şekilde orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeye devam ediyoruz.
- Bu işlemi dilerseniz orta ateşte yine 2 saat kadar etler pişene kadar devam edebilirsiniz. Burada pişme derecesi etinize göre değişkenlik gösterebilir.
- Ben bir saat pişirme işleminden sonra hızlı olması açısından 30 dakika kadar düdüklü de pişirmeye bıraktım. Düdüklü tencereye atarken de içerisine kekik, karabiber ve tuzu da ekledim.
- Düdüklüden çıktığında suyu biraz daha fazla vardı onu da cektirmek için tekrar tencereye alıp yaklaşık 10 dakika pişirdim.
- Biraz meşakkatli bir süreç sonunda yahnimiz servise hazır. 😅 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰
Not:Dilerseniz tüm malzemeleri ekleyip düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Bu yöntem daha az uğraştırıcı fakat etlerin ve soğanların ezilme durumu açısından riskli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder