Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk
Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bütün kemiksiz tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
Beşamel Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri (Şart değil)
Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi Yapılışı
Merhaba hayırlı akşamlar.
Yıllar önce bir restoranda çok beğenmiştim bu tarifi. O günden beri evde hep yaparım. Kullanılan malzemeler birbirine çok yakışıyor.
Öncelikle ıspanağı doğrayalım ve güzelce yıkayıp, süzgece alalım. Kuru soğan ve biberi doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağ ekleyelim. Kavrulunca ıspanağı ekleyelim. Suyunu salıp çekince tuz ve pulbiberi ekleyip ocaktan alalım.
Bütün tavuk göğsünü bıçakla ikiye ayıralım. Bir parçasını görüntülerde görüldüğü gibi bıçakla biraz açalım ve et dövücü ile inceltelim. Sert herhangi bir cisimle de olur. Tavuğun her yerini tuzlayıp fırın tepsisine alalım. Bütün hepsine aynı işlem yapılır.
Tavukların içerisine ıspanak koyulur ve üzeri kapatılır.
Üzeri için domates rendelenir. Kekik, salça ve su ile karıştırılır, tavukların üzerine eklenir. 250° fırında tavuklar tamamen pişinceye kadar pişirilir.
Beşamel sosu için yağ ve un kavrulur. Süt ilave edilir, karıştırılır. Göz göz olunca tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.
Pişen tavuklar fırından alınır ve hemen beşamel sos eklenir. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder