Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola
Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet tavuk pirzola
Özel Sosu İçin;
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 fiske nane
- 1 fiske pulbiber
- 1 fiske karabiber
Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
Kendimce güzel yakışan lezzetleri harmanladım ve özel bir sos hazırladım Hemde boool soslu ve tavada pişiyor, sosu komple içine çekiyor ve sonra cızır cızır nar gibi kızarıyor Parmak yedirtir denir ya işte tamda o lezzette parmak yedirtiyor Çokta pratik denemenizi şiddetle tavsiye ederim
Sos malzemeleri bir kapta iyice çırpılır. Pirzolalar kemiğinden ayrılır ve sos içine atılır. (( O kemikler ile sonra çorba yapıyorum atmıyorum 1 kase de minik et çıkıyor onlardan ;) Bir taşla iki kuş hem çorba hem yemek oluyor ) Etler sos içine atıldıktan sonra iyice harmanlanır sos her yerine girmiş olur. Hemen yapmayıp marine etmek isteyenler streç ile kapatıp sos içinde en az 2 saatten, 1 güne kadar bekletip marine edebilirsiniz Hemen de yapabilirsiniz. Ama biraz beklese iyidir çünkü bekledikçe tabiki de lezzetlenir Tava ocağa alınıp ateş açılır harlı ateşte tava ısındıktan sonra etler dizilir. Sos üzerine boşaltılır. Bu şekilde sos kendini bayağı çekince diğer tarafı çevrilir. Sos iyice çekip kızarmaya başlayınca her iki tarafını da birkaç kez çevire çevire iyice nar gibi kızartın. Yağ miktarı az gelmesin tavaya da yağ eklemeyin mayonez de yağlı olunca bayağı yağ salıyor inanın ;) Hazır olunca servis tabağına alınır afiyetle yenir
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder