Güllaç
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (10 tane)
- 2 kg süt
- 3- bardak şeker
- 1 paket vanilya
Arası için;
- 2 bardak dövülmüş ceviz
Güllaç Tarifi Yapılışı
Süt ve şeker ısıtılır. İçine 1 paket de vanilya eklenir. (Püf nokta: Süt çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur. Süt soğuk olunca ise güllaç yaprakları sütü içine çekmez bu yüzden yeterince ılık olmalı)
Bir tepsinin içinde bir kat güllaç bir kat süt olacak şekilde güllaç yaprakları tepsiye dizilir. 5. güllaç yaprağından sonra ara kata ceviz serpilip kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde ıslatılarak devam edilir. Üzeri isteğe bağlı süslenir. Ben konserve vişne kullandım .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder