7 Kasım 2017 Salı

Yemek tarifleri

Ballı Hardallı Tavuk  

Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 diș Sarımsak
  • 200 gram Mantar
  • 500 gram Tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı Zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı Ballı hardal sosu
  • 1 yemek kaşığı Krem peyniri
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 avuç Yeşil fasulye
  • 1 avuç Kuşkonmaz
  • 1 adet Havuç
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı Tuz
  • Sevdiğiniz kadar Karabiber  

    Ballı Hardallı Tavuk  Tarifi Yapılışı

    Önce tavuk göğsünü zeytin yağınla beraber tuzlayıp 20 dk bekletin (oda sıcaklığına gelsin). Tavuk göğsünü tercihen döküm tavada yüksek ateşte kızartın. Tavuk kızarttığınızda doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin. Hepsi pişesiye kadar kapağını kapatıp bekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra krem peyniri, ballı hardal sosu ve karabiber ekleyin. Altını kısın, bir güzel içine çeksin bütün lezzetleri. Yanında servis için, sebzelerimizi hafif tuz ekleyerek haşlayın. Hafif diri kalması tercihimdir. Video dan kısaca bakabilirsiniz. Hmmm afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder