Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış tavuk
 - 1 adet büyük boy patates
 - 2 adet havuç
 - 2 adet kırmızı kapya biber
 - 4 adet yeşil biber
 - 7-8 adet arpacık soğan
 - Yarım haşlanmış karnabahar
 - 4 diş sarımsak
 - 3 adet yufka
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 
Sosu için
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Yarım su bardağı su
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Üzeri için,
- Dilim kaşar peyniri
 
Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Patates soğan biber havuç ve sarımsakları yıkayıp küp küp doğruyoruz
 - Tencereye doğradığımız malzemeleri koyup sıvı yağ da kavurmaya başlıyoruz
 - Kavrulduktan sonra tavukları ve baharatları ekliyoruz sarımsakları doğrayıp ekliyoruz tuzunu ve karnabaharlarını da ekleyip karıştırıyoruz iç malzememiz hazır.
 - Yufkayı tezgaha serip ikiye ayırıyoruz ayrılan yufkayı ikiye katlayıp büyükçe bi kasenin içine koyuyoruz hazırladığımız iç malzemeden kasenin içine doldurup ağzını kapatıp tepsiye ters çevirip diziyoruz.
 - 200 derece olan fırına atıyoruz.
 - Sosumuzu hazırlıyoruz kızaran yufkaların üzerine sosumuzu döküyoruz .
 - Sosu biraz çekince kaşar peynirini üzerine koyuyoruz ,fırını kapatıyoruz.
 - Fırının ısısı kaşar peynirini kızartmaya yetiyor ,ben yufkalar kuru olmasın diye ısıya dayanıklı bi kase içinde fırının içine su koydum kaşarlar kızarınca bohçalarımız servise hazır.
 - Şimdiden afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder