Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 g süzme yoğurt
 - 3-4 adet kemer patlıcan
 - Tuz
 - 2-3 diş sarımsak
 
Diğer malzemeler;
- 500 gr dana kuşbaşı
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
 - Yarım su bardağı su
 - 2 yemek kaşığı domates sosu (isteyen 1 yemek kaşığı salça kullanabilir)
 
Ali nazik kebabı nasıl yapılır? 
Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin.
 - İnce ince doğrayın.
 - Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurtla beraber iyice karıştırın.
 - Tuzunu ayarlayın.
 - Diğer taraftan etleri yıkayıp suyunu süzdürün.
 - Pişirme kabına alarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etlerin bırakmış olduğu suyu çekmesini bekleyin.
 - Daha sonra tereyağını ilave edin.
 - Tuz hariç baharatları ve domates sosunu ilave edin.
 - Mutlaka sıcak su ekleyin. Çok sulu olmayacak sadece koyu kıvamlı bir sosumuz olacak.
 - Etlerin pişme süresi uzarsa sık sık kontrol edip gerekirse tencerenin dibi tutmaması için az az sıcak su ilave edebilirsiniz.
 - Pişen etlere son olarak tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
 - Servis tabağına önce patlıcanlı harç üzerine ise etleri koyun İsteğe göre süslenerek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
Ali nazik kebabı püf noktaları
- Evinizde közlenmiş patlıcanlarınız yoksa yağlı kağıtla fırında da közleyebilirsiniz. patlıcanınızı közlerken üzerine çatal yardımı ile delikler açmalısınız.
 - Ekleyeceğiniz sosunuza ekleyeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.
 - Etleri kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.
 
Ali nazik kebabının yanında ne yenir?
- Ali nazik kebabınıza bulgur pilavı ile eşlik edebilirsiniz.
 - Biber dolmasıda kebabınızın yanına güzel olacaktır.
 - Domatesli pilavda Ali nazik kebabınızla uyum yakalayacaktır.
 - Ali nazik kebabı yanına taze fasulye yapmakta seçenekleriniz arasında olabilir.
 
Yorumlar
Yorum Gönder