Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 g süzme yoğurt
- 3-4 adet kemer patlıcan
- Tuz
- 2-3 diş sarımsak
Diğer malzemeler;
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı domates sosu (isteyen 1 yemek kaşığı salça kullanabilir)
Ali nazik kebabı nasıl yapılır?
Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin.
- İnce ince doğrayın.
- Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurtla beraber iyice karıştırın.
- Tuzunu ayarlayın.
- Diğer taraftan etleri yıkayıp suyunu süzdürün.
- Pişirme kabına alarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etlerin bırakmış olduğu suyu çekmesini bekleyin.
- Daha sonra tereyağını ilave edin.
- Tuz hariç baharatları ve domates sosunu ilave edin.
- Mutlaka sıcak su ekleyin. Çok sulu olmayacak sadece koyu kıvamlı bir sosumuz olacak.
- Etlerin pişme süresi uzarsa sık sık kontrol edip gerekirse tencerenin dibi tutmaması için az az sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Pişen etlere son olarak tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
- Servis tabağına önce patlıcanlı harç üzerine ise etleri koyun İsteğe göre süslenerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ali nazik kebabı püf noktaları
- Evinizde közlenmiş patlıcanlarınız yoksa yağlı kağıtla fırında da közleyebilirsiniz. patlıcanınızı közlerken üzerine çatal yardımı ile delikler açmalısınız.
- Ekleyeceğiniz sosunuza ekleyeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.
- Etleri kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.
Ali nazik kebabının yanında ne yenir?
- Ali nazik kebabınıza bulgur pilavı ile eşlik edebilirsiniz.
- Biber dolmasıda kebabınızın yanına güzel olacaktır.
- Domatesli pilavda Ali nazik kebabınızla uyum yakalayacaktır.
- Ali nazik kebabı yanına taze fasulye yapmakta seçenekleriniz arasında olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder