Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galete unu
- 1 adet yumurta
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 türlü baharat
İçi için;
- Havuç bezelye konservesi
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 300 gr domates konservesi( Ben kendim yazdan yapmıştım sizde yoksa 2-3 adet domates rendeleyip yapabilirsiniz)
- 1, 5 diş sarımsak
Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı
İki olarak bütün malzemeyi katıp köftemizi yoğuruyoruz, yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz, sonra dolaptan çıkarıp iki fırın kağıdını alıp üzerine biraz sıvı yağ gezdirip harcı fırın kağıdının üzerine alıyoruz, üzerine yine sıvı yağ gezdirip diğer fırın kağıdını da alıp merdaneyle ince dikdörtgen şekilde açıyoruz, fırın kağıdını üzerinden alıp üzerine bezelye havuç karışımını yerleştiriyoruz. Sadece uç kısmına sonra rulo şeklinde sarıyoruz. İki ucunu burarak sıkılaştırıyoruz, yarım saat daha buzdolabında dinlendiriyoruz, sonra 250 c. alt üst ayarda 30 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerindeki kağıdı alıp tekrar fırında bi 10 dk. daha pişirip dilimliyoruz.
Sosu için sarımsak ve salçayı sıvı yağla güzelce kavuruyoruz. Üzerine domates sosu döküyoruz ve yine kavuruyoruz. Servis tabağına önce sostan döküp sonra kestiğimiz köfteleri diziyoruz. Üzerine kalan sostan döküyoruz. Maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun deneyen arkadaşlarıma, tarifin videolu anlatımı youtube kanalımda yükledim iftar menüsü diye girerseniz izleyebilirsiniz.
Sosu için sarımsak ve salçayı sıvı yağla güzelce kavuruyoruz. Üzerine domates sosu döküyoruz ve yine kavuruyoruz. Servis tabağına önce sostan döküp sonra kestiğimiz köfteleri diziyoruz. Üzerine kalan sostan döküyoruz. Maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun deneyen arkadaşlarıma, tarifin videolu anlatımı youtube kanalımda yükledim iftar menüsü diye girerseniz izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder