21 Haziran 2018 Perşembe

Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

Izgara-Hindi- Göğüs-Tarifi

Malzemeler:


  • 4 adet hindi göğüs  
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 şişe soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kırmızı soğan                                         

                                                   herhangi  bir sebepten dolayı tavuk tüketmek istemiyorsanız ona alternatif en yakın beyaz et hindiyi tercih edebilirsiniz. Yağsız göğüs eti öyle güzel bir ana yemeğe dönüşecek ki her gün yemek isteyeceksiniz.

Nasıl Yapılır?


Soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozu olarak hindi göğüsleri marine edin. Buzdolabında yarım saat beklettiğiniz hindi etini ısınmış tavaya dizin ve 15 dakika önlü arkalı pişirin. Alt tarafına soğanlar yerleştirdiğiniz tabağa hindi göğüsleri yerleştirerek sunuma hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder