4 Haziran 2018 Pazartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş küçük doğranmış sarımsak
  • 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış )
  • 1 adet domates(küçük doğranmış )
  • 2 adet patlıcan (pijama gibi soyulup küp doğranacak )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanı kızartmak için )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 subardağı su
  • 1 tutam ince kıyım dereotu taze nane maydanoz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye soğanı sarımsağı salçayı koyun iki dk kavurun.
  2. Biberi domatesi de ekleyin tekrar karıştırın suyu ekleyin karıştırın tuzu baharatları serpin bir daha karıştırın.
  3. Kaynayan suya bulguru salalım ocağın altını kısalım suyunu çeken kadar pişmesini bekleyelim.
  4. Doğranmış otları koyup tekrar karıştırın patlıcanları kızgın yağda kızartıp içine katalım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder