Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
İç harcı için:
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 150 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi Yapılışı
- Bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım.
- Baharatları ve biber salçasını ilave edelim 2-3 dakika daha pişirelim. ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım. ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bir kaba bulgur ve irmiğin Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini kapatalım. 10 dakika bekleyelim.
- Bulgura un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım. Hamurumuz hazır olduktan sonra Tezgaha streç filmi açalım.
- Üzerine köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım. Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
- Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile keselim. ortasına iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.
- Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağda kızartalım. ister haşlayın ister kızartın ben ikisinden de yaptım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder