Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü
- Çöp şiş
- Sivri biber
- Çeri domatesi
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak tuz
Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğrayalım .
- Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
- Tavukları içine koyup en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ardından çerileri yıkayıp ikiye bölün biberleri de küçük şekilde kesin.
- Dinlenen tavuğu çıkarıp tek tek tavuk, domates ve biber olacak şekilde şişlere dizin.
- Kalan harca 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.
- Eğer az kaldı ise biraz salça kekik ve pulbiber ekleyip sos elde edin ve fırın tepsisine dökün.
- Ardından çöp şişleri fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
- Üstü kızarınca arka kısmını çevirip biraz daha pişirin. ( her fırın farklı olduğu için belli bir saat söylemiyorum, ama ben takribi 1 saat pişirdim)
Lavaş, kıvırcık ve kuru soğan ile durum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder